Policijski virus ali virus Policija Ukash


Policijski virus ali virus Policija Ukash

Imate okužen računalnik z virusem Policija? Nekateri mu pravijo kar policijski virus ali Ukash. Gre za virus, ki je namenjen tistim s kreditno kartico, saj je njegov namen iz ljudi izvabiti podatke kreditne kartice ter tako pridobiti čimveč denarja. Gre za tako imenovan Fishing, kjer nastavijo vabo in s tem ogoljufajo čimveč ljudi.

Slovenska policija je zaznala pojav širjenja škodljive kode, ki uporabnikom pri obiskovanju spletnih strani prikaže obvestilo o blokiranju računalnika in o obveznem plačilu globe oziroma kazni za ponovno odblokiranje računalnika. Pri tem so v obvestilu uporabljeni grafični in besedni znaki slovenske policije, ki uporabnika zavajajo, da je obvestilo dobil od slovenske policije. Slovenska policija sporoča, da tovrstnih obvestil nikakor ne pošilja, temveč gre za v svetu že znano in dokaj razširjeno virusno okužbo.

POLICIJSKI VIRUS? MI VAM LAHKO POMAGAMO! PRINESITE RAČUNALNIK V NAŠ SERVIS IN V ROKU 24 UR BO VAŠ RAČUNALNIK SPET MOŽNO UPORABLJATI, OKUŽBA PA BO ODSTRANJENA!

Kot pojasnjuje Si-Cert, se uporabnikov sistem okuži s pregledovanjem spletnih strani, na katerih se nahaja podtaknjena koda. Slednja poskuša izkoristiti morebitne varnostne luknje v brskalniku za namestitev škodljive kode. V primeru uspešne okužbe se na okuženem sistemu ob zagonu prikaže opozorilno obvestilo. Hkrati proces tudi blokira druga dejanja, ki bi se izognila prikazu obvestila.

VIRUS POLICIJA? MI VAM LAHKO POMAGAMO! PRINESITE RAČUNALNIK V NAŠ SERVIS IN V ROKU 24 UR BO VAŠ RAČUNALNIK SPET MOŽNO UPORABLJATI, OKUŽBA PA BO ODSTRANJENA!

IZJEMNO POMEMBNO!!! NE VPISUJTE NIKAKRŠNIH OSEBNIH PODATKOV SAJ GRE ZA ZLORABO. RAČUNALNIK JE POTREBNO OČISTITI PRED NADALJNO UPORABO!


Iz same vsebine, ki kroži v slovenskem jeziku, je razvidno, da gre za pomanjkljiv prevod, najverjetneje opravljen s samodejnim prevajalnikom. Prav tako so zavajajoče in napačne navedbe členov in kazni, ki naj bi izhajale iz slovenskega kazenskega zakonika, saj tovrstne dikcije v navedenih členih tega zakona ne obstajajo, še sporočajo s policije.

VIRUS UKASH? MI VAM LAHKO POMAGAMO! PRINESITE RAČUNALNIK V NAŠ SERVIS IN V ROKU 24 UR BO VAŠ RAČUNALNIK SPET MOŽNO UPORABLJATI, OKUŽBA PA BO ODSTRANJENA!

POKLIČITE NAS IN SE DOGOVORITE GLEDE OBISKA SERVISA, DA BOMO VAŠ RAČUNALNIK LAHKO KARSEDAHITRO POPRAVILI!
Slikarski tečaji

PIARA Racunalniski servis 9.5 od 10 temelji na 1326 ocenah.